Lumea unui licean nebun

Fug departe chiar dacă nu e o soluţie.

Suntem plasme stricate fără nicio rezoluţie.

Mintea-mi joacă feste şi-mi dă de veste că sentimentele n-o să mă lase să trec peste

Ce chestie.

vineri, 15 martie 2013

Loc bun de-o bere.

   OCS - 2oua Beri Goale

   Ca trebuie sa existe si dintr-astea. Cu muzica buna, oameni buni cu care sa-ti imparti privirile si glumele, masa sanatoasa sa tina atatea halbe de bere la mai putin de patru lei fiecare si vreo doua scrumiere. Doi barmani caterinca si o plasma la care telecomanda este mereu in maini nepotrivite. Iar daca ai pitici pe creier sa mergi acolo cu ai tai prieteni, intr-o zi oarecare, cand e tura omului cu plete, esti norocos. Si daca-l cunosti, esti si-mai norocos. Caci shaw face popcorn pentru toti cunoscutii din local.

   Pare un loc destul de linistit. Asa si este, daca n-ai companie la masa mai mult decat pe tine insuti. Este intunecos si intim. Ziua e putin mai multa lumina, caci barmanii tin sa fie perdelele trase indarat sa iasa fumu' printr-un orificiu cu elice pe care tarziu l-am descoperit. 

   Geamuri inalte, acoperite sau mai putin acoperite de perdele de-o culoare pur sangerie. O usa inalta de termopan maro, c-un gemulet tip mozaic in partea de sus, sub forma de triunghi cu varfu-n jos. Mese dreptunghiulare, din lemn inchis la culoare, pozitionate strategic in club: una langa bar, altele doua pe peretele cu geamuri si alte sase perechi de mese pana-n peretele care da spre toaleta. Are si subsol, but I've never been there.

   Bancile sunt cate doua sau cate trei la o masa. De-o parte si de alta a mesei si una in capatul ei. Cateodata. Peretii sunt rosii si negrii, pe care regasim trupele rock si cantaretii care ne dau liber la "stat pe cuget": Celelalte Cuvinte, Ozzy Osbourne a lu' Black Sabbath (odata..), Vita de Vie, Red Hot Chili Peppers, Metallica, Bon Jovi and so on.

   De dat pe-acolo pe dupa scoala sau cand ai chef de una spumoasa. Cand vrei sa joci "urmatoarea carte" si cand nu-ti vine ideie pentru provocarea ce-o ai de spus. De te uiti pe masa si te gandesti "ce provocare sa pun?". Si lungesti timpul de asteptare cu "urmatoarea carte e.. o panarama. O curva notorie" si ce-ti mai vine la gura cuvant ce nu suna mai bine decat spurcat. 

   Cand pici chiar tu la propria-ti provocare si te enervezi sau razi. Ca poate tre' sa faci ceva cu persoana din stanga, dreapta sau chiar cu cartea de sub a ta. Ca poate se uita cineva la noi, dar care are destui neuroni sa proceseze ca suntem stresati de ei, adultii, mereu. Si ca ne eliberam de ei acolo. Adult.. La scoala si-n cotidian ce numai spurcat il pot descrie. Asa ca nu-l descriu.

   Parca tigara e mai buna acolo. Si fantana mea e mai reusita cand e in interior si nu-i in exterior sa se duca-n blow-u' vantului ce ma enerveaza uneori. Parca oamenii-s mai fericiti la masa mea si cu privirile noastre intersectate peste masa normala a lui 13 sau alta tot a numarului fatidic, pe care sta scris scrijelit cuvantul "boase". Parca mi-e dor de locu' ala si parca mi-e scarba de perioada racelii si alergiei mele de moment.

Parca imi doresc sa fie vara 
Si sa ne vedem tot in acelasi loc:
Club 13.

Stay tunned.


4 comentarii:

  1. da da da
    club 13 e genial si de suflet,iar tu ai descris numa bine
    iubim club 13 pe viata

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. i know, i know. :D trebuie neaparat sa-l vezi si p-asta din Constancioara.

      Ștergere
  2. interesant locul, poate voi avea ocazia sai fac o vizita

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. primul lucru cand mai vii la mare: plaja. al doilea? bere in club 13 cu oameni si muzica buna. :D

      Ștergere